Oog voor duurzaam
In Hiddinks Weide proef je de natuur. Het groen heeft een centrale rol in de plannen voor het gebied. Dat is terug te zien in ruimte die gereserveerd is voor de boskamer en het ruigere laaggelegen landschap waar de wadi’s komen. Deze wadi’s lopen bij extreme neerslag vol regenwater en zijn tijdens droge periodes te gebruiken als groene speel- en wandelplekken. Het hemelwater komt niet terecht in het riool, maar vindt op natuurlijke wijze een weg in de bodem. Zo is het groen in Hiddinks Weide niet alleen een fijne kwaliteit voor de buurt, maar is het ook een duurzame oplossing die duurzaam bestand is tegen klimaatverandering.
Hiddinks Weide is verweven met de natuur. Waar mogelijk wordt de natuur versterkt. Bijvoorbeeld door het aanplanten van bepaalde plantensoorten, het plaatsen van de juiste nestkasten en het behoud van een solitaire eik.
De woningen voldoen aan hoge energie-eisen voor nieuwbouw (BENG). Vrijwel alle woningen zijn voorzien van zuinige individuele bodemwarmtepompen, triple-glas en warmteterugwinning via de balansventilatie. Waar mogelijk streven we er naar om de woningen zelfs energieneutraal te maken (BENG-2=0) door middel van (extra) zonnepanelen. Er wordt gebouwd met duurzame materialen en de architectuur is hoogwaardig uitgewerkt, zodat de woningen lang geliefd blijven. Fietsers en voetgangers krijgen voorrang in de autoluwe wijk. Daarnaast komen er openbare laadpunten voor elektrische voertuigen.
Parkeren is mogelijk op aangewezen plekken bij zogenoemde parkeerkoffers die grotendeels tussen de achterzijdes van de woningen liggen.
MOBILITEIT
EN PARKEREN
In Hiddinks Weide proef je de natuur. Daarom wordt de wijk autoluw. In de verbinding met het centrum van Hengelo staan fietsers en wandelaars op één. Daarnaast wordt in de plannen rekening gehouden met routes voor ommetjes. Bovendien wordt doorgaand verkeer gemeden, zodat alleen bezoekers en bewoners door de wijk rijden. De wijk is bereikbaar voor auto’s via De Heurne aan de zuidkant en de Hiddinkdijk aan de noordkant.
Parkeren is mogelijk op aangewezen plekken bij zogenaamde parkeerkoffers. Bezoekers parkeren aan de rand van de wijk. Op deze manier bepaalt de natuur het straatbeeld en niet de auto. Zo kunnen kinderen veilig spelen en heeft ieder keukenraam een groen uitzicht.